30 April 2011

Terakhir di April

Selamat sejahtera semua . heee . maaf, sorry, kesal semua ada sebab dah lama tak buat entry baru . maklumlah, busy sikit mau habiskan praktikal aku neyh dan Alhamdulillah, syukur kepada Allah S.W.T sebab dengan izinnya, aku selamat habiskan praktikal aku selama 5 bulan di Pasdec . syukur, Alhamdulillah . semua dah selamat . aku, nina, amer dan fakhrul semua dah berjaya habiskan masa dan tenaga kami untuk peroleh ilmu yang tak ternilai daripada warga pasdec . mereka tak lekang memberikan kami ilmu yang amat bermakna dah kami harap, mereka halalkan segala-2nya yang ada dan ilmu yang mereka curahkan . banyak pengalaman yang tak ternilai yang aku dapat disana . yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan . aku pun harap mereka akan doakan kejayaan aku bersama nina, fakhrul dan amer yang jauh lagi mahu maju kehadapan . 

Bersama nina, amer dan fakhrul juga pengalaman yang paling best sekali . mereka memang superb best ! memang kawan yang baik dan walaupun kami baru kenal, terasa macam dah lame kenal . sedih juga sebab terpaksa berpisah dengan mereka semua . kalaulah kami dah sampai tahap bekerja sama-2, macam mana lah dunia kan ?? HAHAHAHA . memang best lah . duk merapu entah pape . aku dan nina jadi mangsa dan terpaksa tadah telinga dengar mereka *amer dan fakhrul duk merapu . haishh, sabo jew laa . memang superb laaa mereka semua . sampai mati pun, aku tak kan lupa dah pengalaman bersama mereka . akan menjadi ingatan  yang kukuh . 

Sempena entry yang terakhir di bulan April neyh, aku pun nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga pada reader-2 yang telah membaca blog aku neyh . walaupun tak sehebat Hanis Zulaikha, hehehehe . kita kena jadi diri sendiri juga kan-2 ? hehehe . memang aku tak kan dapat putarkan masa untuk kembali pada memori yang indah di bulan April neyh tapi, sekurang-2 nyaa, aku ada something yang boleh dikongsi dengan korang semua . bulan April neyh juga aku jumpa someone yang aku adore selama neyh . HIHIHII . last-2 baru nak kenal kan ? hee . by the way, kami dah kawan dan still kawan jaa kut -,- sebab dia dah ada gf . but, its okay . never mind . kawan pun dah cukup . bab kata pepatah, kita mampu merancang, tuhan yang tentukan segalanya . apa-2 pun aku doakan kebahagian dia bersama gf dia yang jaug dimata dekat dihati tue . semoga bahagia yaa . aku pun turut happy :)

Apa-2 pun, ada yang sedih dan ada yang happy . setiap yang berlaku ada hikmah disebalik semua ini . doakan saja semuanya berjalan dengan lancar . semoga tuhan merahmati segala apa yang aku, warga Pasdec, nina, fakhrul, amir and my new friend, azrul buat . aku turut doakan kejayaan mereka didunia dan akhirat , insyaallah .

kenangan terindah aku sepanjang aku hidup single dan mereka yang huru hara kan hidup aku selama neyh .
p/s : korang, jangan lupakan aku yaa . semoga kita jumpa di lain hari dan jangan lupa ajak bila makan nasi minyak okay . ILY alll :)

25 April 2011

~~Enjoy ~~

Alhamdulillah, aku selamat mendaftar Kamsis Politeknik tadi . walaupun berat hati tapi demi maa and ayah, aku sanggup. demi kebaikan kan ?? why not kan . semoga my maa and ayah doakan aku more-2 kat aku supaya exam akan datang, i will get the best result . insyaallah ! hihihihihii . tapi, aku duk luar pun, pointer tak lah teruk  tapi, ayah rasa aku boleh buat yang lebih dari tue . sebab tue dia ada alasan nak bagi aku duk Kamsis balik . tape laa . biar lah aku mengalah . mengalah tak bermakna kalah kan kan ?heeeeeeeee . 

Semalam, Y ada IM aku dekat FB . nak no fon aku .emmm, untuk apa lagi dia cari aku . aku dah bahagia selama 6 bulan neyh . dah rasa ok dan boleh terima kenyataan yang aku boleh hidup tampa dia . bukan payah pun . doa banyak-2 supaya lupakan dia then isikan masa lpang dengan buat something yang bermakna . ok paa . dah cukup lah . aku bagi tahu kak ana tadi, AKA akak opis neyh yang dia cari aku . then, kak ana kata, tak payah laa . nampak sangat lah dia tak boleh hidup jauh dari aku . emm, betul jugak laa . aku patut bersyukur sebab tak aku sekuat neh . Alhamdulillah (:

Blog kak Anna pun dah cantik . harap, bila aku dah tade kat Pasdec neyh lagi, sekurang-2 nya, aku tinggalkan something yang bermakna untuk depa ingat aku . sekurang-2 nya, tak ingat mana, sikit pun jadi laa . hehehehehe . kak lisa pun dah boleh edit sikit-2 . ok laa tue . nanti dah lama, ok laa tue . hihihihi . bila aku jauh nanti, aku boleh baca blog diorang jaa kalau rindu . tue aku pesan, jangan lupa nak update nanti yaa . rajin-2 laa menaip . so far, kak lisa rajin upadate blognya memandangkan menunggu hari-2 nyaa sebagai MAMA . seronoknyaa lah dia kan ? semoga kak lisa akan dapat baby comel-2 dan cantik-2 macam dia . hihihihii . for kak ana juga, update blog tue, rajin-2 then, yang nak gelanya, dia selalu update blog guna perkataan Hantu kak LImah Balik Rumah . contohnya, cer cite cer cite . HAHAHA . memang lawak laa . ily laaaa, mwahhh :)

ok, lunch hari neyh, makan nasi daun pisang dekat Zainy Partner tempat kerja kakde yang lama dulu . second time makan nasi daun pisang . ohh, best gila . kak ana jadi ketua nyaa . then kak lisa, kak jue, en nasim, abg afif then fakhrul . dapat lagi makan chicken varuval made from indian hand ! hahaha . sedap dowh ! best gila . sampai jilat jari neyh haaa . hahaha . next, depa p makan durian plak dah . neyh laa yang aku tak larat nyaa . kak lisa punya nakal pegi tonyoh durian dekat mulut aku . HAHAHAHA . dia punya gelak, mak ai . happy gila tengok diorang gelak cam tue . haha

 2 biji dibedal selepas makan nasi daun pisang . fuuyooo ! hahaha







 





19 April 2011

Feels more better (:

hye geng ! bersua kita lagi hari neyh . emmm, hari neyh, entry nak sebut pasal Sarawak -,- aku dapat invitation dari kaka jia ke Sarawak . fuuyooo, best gila . memang aku teringin sangat nak pergi sana tapi, benda tak sure lagi kan ? malas nak kecoh-2 . mana tahu, dak jadi nanti, malu jaa . hihihii . aku pun tengah frust, and need vocation to release tension sikit . mana tak nye, dengan kepatahan hati, dengan report lagi yang tak siap lagi, entah laa . tak boleh pikir lagi dengan betul . HAHAHA . sponsor akan didapati dengan cepat . tengok banyak mana boleh collect . kalau banayak, aku fly laa . hehehe . tapi, insayaallah, along, angah and kakde akan bantu adik nya . kan kan ? hihihihihi . bak kata kaka jia, ' untunglaa ada abang dan kakak . boleh pau . neyh dak, kak yang kena bagi adik-2 ' hihii . alololo kak jia, tak mahu laa sedih-2 . one day nanti, diorang pasti kan ingat jugak okay kak jia cantik -,-  bila aku dah kerja nanti pun, aku kena tolong anak-2 buah aku . untuk balas balik jasa mama papa mereka . kan kan? nak-2 lagi, kakade . yang banyak berkorban duit untuk aku . beli baju raya, shopping sana sini, toup tiap-2 hari, ,duit poket, boleh kata semua lah . kalau ma ayah tue, dah memang kena bagi daa . alhamdulillah, aku perlu bersyukur dengan semua tue kan ? semoga Tuhan memberkati hidup mereka dan semoga aku dapat membalaskan jasa mereka :)

petang tadi, dekat opis, aku chat dengan kak jia dekat YM *baru nak add lepas sekian lama dan tingal seminggu lagi mau hbis praktikal . hahaha . kitorang kongsi cerita sama-2 . aku buka cerita pasal kepatahan hati aku kat dia . alhamdulillah, dia pendengar yang setia . thanks kak Jia sayang . tak sampai 10 hari lagi praktikal aku nak habis . sedihnyaaaaa . kak jia pun sama . dia kata, aku happy go lucky . then, dia sayang aku ! yey ! aku pun sayang kak jia dan kak lisa . cuma sekarang, kak lisa dah kurang borak . maybe dia ada masalah kut . biasalah, tak lama nak jadi mama . orang mengandung kan, aku faham . hihihi . then, kaka jia kata kalau aku dengan BF, sama tak karakter aku ? aku boleh gelak sorang-2 . of course lah sama kak jia . kenapa kita nak tukar perwatakan kita betul tak ? hehehe . so funny laa . nanti, mesti rindu kat ofis, dekat bos aku, kat diorang . macam mana laa nanti kan ? nangis tak ?? hihihii . terus terang aku cakap, pengalaman aku yang terindah berada di Pasdec . praktikal dekat sana . amat bermakna buat aku . Swear !! tadi pun, aku dah sebak dengar kak jia story *bout lover. kami mudah touching kut ? tue yang sesuai bercerita . hihihihii . apa pun, hari neyh, Alhamdulillah, aku still ok dan ok . tak sedih daa . cuma sikit-2 jaa . duk dengaq lagu 'baik-2 sayang' takde lagu lain dah . senang nak feeling lagu tue . hahaha *poyo betul lah aku neyh . 

apa yang penting, aku kan ingat kata-2 kak jia, i will deserved a better one ! yeaaahh ! tak payah nak sedih sebab lelaki . family lagi penting . kawan pun sama ! aku cantik paa ! aku baik paa ! aku ok paa ! aku kuat paa ! aku hebat paa ! tengok kat bawah neyh, ok paa ! *sapa nak puji kalau tak diri sendiri . betol dak ?? HAHAHAHA . layaaaannnnn
nama saya : Rafidah Abd Rahim (:


18 April 2011

Sharing sikit :)

Hari neyh, entry nak share dengan geng semua lagu favorite i masa kecik-2 dulu . HAHA . maklumlah, sekarang kan dah tue , hihihihi *kidding jaa . lagu neyh, diperkenalkan oleh ex aku dulu . btway, tak kisah sangat pun . kalau dia tak bagi tahu pun, aku tahu jugak sendiri . kan kan ? saja nak bagi dia famous sat jaa . hahaha .

Lady Antebellum, Need You Now .



korang semua, enjoy laa yaeah . neyh musim pecah hati pecah segalanya so, layannnn ! hahahaha

sedih lagi -.-

Assalamualaikum geng .
iam gona be okay today . fuhh ! syukur Alhamdulillah . buat masa sekarang, aku hold dulu menjelmakan diri di FB . malas nak online then, aku deactivated kan acc FB aku . lantak ahh ! malas nak fikir panjang . buat masa neyh, sapa mau contact aku, gune twitter, tumbler, skype and blog . habis cerita . nak senang lagi, call jew aku .

geng, jari tangan aku sakit lerr . bengkak :( nak typing pun payah . sakit gila ohh *aku nak angkat kain then, tak tahu space belakang neyh sempit . then, dengan senang hati, aku duk hayun tangan aku ke belakang then TAKKK ! terkena dekat dinding . dahlaa sekuat hati . pergh, hanya tuhan saja yang tahu ketika tue . fulaweyh, nikmat kejap . HAHAHA . then, mood pun dah jadi kurang :'(

nasib baik dekat opis boleh online . tak lah boring sangat . aku betul-2 not in good condition . kenapa ae ? entah laa . nak cakap pun tak reti daa. rasa macam hidup neyh kosong jaa . mungkin aku ada buat something yang buat orang susah hati kut ? sebab tue rasa tue pergi balik dekat aku *mungkin -.-

 p/s - nak pinjam bahu !! rasa macam nak menangis saja (:'':)
mom, i really depressed now :'(



16 April 2011

Me + Speechless

Kau ! kenapa kau ego sangat ! kenapa aku boleh jadi jatuh hati dekat kau haa ? kenapa mesti aku ? arrghhh ! sakit jiwa lah fikir semua neyh . aku dah cuba sedaya upaya mahu tahan perasaan cemburu aku tapi tak boleh :'( sedih nyaa rasa . pilu nya hati neyh tahu dak . kenapa mesti aku haaa ! *kadang-2 rasa mahu sepak jaa katil neyh bagi kaki sakit then tak boleh pergi mana-2, duduk rumah diam-2 dalam bilik ! hilangkan diri seketika . haiyoooo ! tapi bila fiikir balik, mahu sakit kaki aku neyh haa . spoil mood betul ahh . tertanya-2 lah, dia suka aku kew ? dia sayang aku kew ? tapi, dia ada ramai lagi perempuan yang perfect, cantik than me . better then me . tak mungkin lah dia in love dengan aku kan ?? emmm . aku tak harapkan dia dah . sumpah aku cakap . sebab nyaa, aku rasa aku bukan yang terbaik untuk dia . dia boleh cari yang lebih baik dari aku . yang boleh jaga dia . biarlah setahun kew, dua tahun kew aku single tapi yang pasti, aku bukan seorang yang mudah jatuh hati dan cinta . bagi aku, aku perlukan hubungan yang lama dan berkekalan dengan perkenalan yang indah dan elok permulaan asalnya . tapi, payah ! payah sangat nak cari lelaki yang betul memahami aku . aku neyh sebenarnya, mau apa haa ??? *kau mahu apa eda oi ! grrrrr . aku langsung tak memilih . even dulu pun, ex aku nothing . nak kata hebat macam orang lain, memang tak laah . biasa-2 saja . 

kalau nak buka cerita pasal dia pun, buat sakit hati laa . tapi, apa yang pasti, dia memang lelaki yang tak pernah bersyukur *neyh nak mula nangis neyh ! HAHA . klau ingatkan balik, sia-2 selama setahun lebih bersama dia macam aku buang masa . buang tenaga, buang kasih sayang, buang duit semua . haishhh, memang sakit hati laa geng ! dulu memang aku poyo duk tulis yang aku sayang dia tapi sekarang, bila fikir-2 balik, rasa sakit hati tue mencengkam diri . sedih pilu hati neyh sebab ditinggalkan kerana perempuan lain . memang tak sangka laa *ok, malas nak cak pasal neyh . habiskan tenaga aku jaa duk taip . tak guna la . sambung cerita sedih aku, hihihii . ingtkan, akhirnya mahu akhiri ke single lan aku neyh, tak menjadi juga . ingatkan, setelah sekian lama duk wat single kat FB tue, nak juga laa merasa in relation *poyo betul laaa kau ! HAHA . takpelah, ada jodoh tak kemana lah . rilex suda . bak kata kakak ofis aku, Kak Malissa dan Kak Nazihah, belajar rajin-2 dulu baru kejar cinta . beli dulu apa yang nak beli . bagi puaskan diri dulu . baru boleh cari yang terssyang . hihihihihii . apa-2 pun thanks pada semua yang ada untuk hidup aku . a thousand million hugs for you geng !

p/s - pada sidia tue, just tell me the truth . tak payah nak secret-2 daa . i am open, i am ok and i will accept everything ok . if u had another way to settle bout us, this, please tell me . hopefully . and if u already having your lover, i am pray for you and may God  blessing with thousand happiness ok . i will pray for you . finally, i do love you but its too late kan . sorry ! mwah, hugs !


- i dont know what to do :|

14 April 2011

' Pelengkap Hidup '

 Excited + Happy + Meaningless 
Ya Allah, bersyukur nyaa aku sebab akhir nyaa jumpa juga lagu neyh aku dengar then terus jatuh hati dengan lagu neyh . sedap nyaa . sayu jaa dengar . memang berpuluh kali laa aku duk putar . mula-2, aku duk usha blog follower aku neyh . then, aku buka terus dengar lagu dia . aih, sedap laa pulak . sampai aku suruh Cik Nina tolong carikan . terima kasih Cik Nina walaupun kau tak sempat nak cari, aku dapat dah . so, tak payah susah-2 . hihihihiii . then, aku pun taip kat google lirik yang aku ingat then terus keluar . Eren ft Romi, Pelengkap Hidup tajuknyaa . thanks Google sebab jumpakan aku dengan lagu neyh . ILY so much ! hahaha . then, aku pun apa lagi, pegi Youtube, dengar then memang sahih laa lagu neyh . Alhamdulillah, syukur . 
p/s - kalau kita usaha, kita akan dapat yaa geng ! hihihihii *time dapat, kalau tak dapat, tak dak laa mau cakap cam neyh . hohoho

Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini arungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia




 terus dapat dengar !

Bercampur baur rasa ini .

dup dap dup dap rasa hati lani . taktaw napa . emmmm, masa semakin cepat berlalu . hari berganti hari . praktikal aku pun hampir ke penghujung . maybe dalam 2 weeks lagi . OMG, cepat nyaa masa yang berlalu . hampir 6 bulan dah aku dekat Kuantan . kampung halaman aku . 6 bulan jugak single mingle . Alhamdulillah, syukur . masih mampu tersenyum walau dalam hati, hanya tuhan saja yang tahu . hari berganti hari aku tetap tabah then usaha gigih sampai aku dapat apa yang aku nak . kat sini pun, aku rasa aku daa dapat bantu mama dan teman dia . adik takda . praktikal lagi . tak habis-2 . maklum lah, nurse kan . banyak laa jalan nyaa . hihihihii . geng, aku boring laa tahap gaban neyh . F still ta contact aku lagi . tak tahu kenapa dia tue . kadang-2, aku rasa cam dia duk mainkan aku jaa . kadang-2 rasa dia caring gila dekat aku . entah laa, tak tahu . CONFUSED . sekarang, aku fokuskan kerja and report aku . aku takut kehilangan lagi . aku tak sanggup nak hadapi nyaa lagi . sakit sangat . mulai saat itu, aku belajar jangan terlalu sayangkan sidia dan jangan terlalu percayakan sidia . payah kita kelak *ok, malas nak ingat cerita lama . bila ingat-2 balik, bodoh jaa kau duk cakap yang aku sayang dia lagi . padahal, boleh benci dia.  boleh lenyapkan dia dari hati neyh . bukan payah pun . dia dah sakitkan hati kau, tinggalkan aku tampa perasaan, boleh kata *pergi mamp*s laa . kan ?? emmm .

nak balik kulim tak lama lagi . bersediakah aku dengan sebarang kemungkinan ?? emmm, napa aku duk fikir benda bodoh neyh semua haa . orang lain duk happy-2, aku ?? suk duka lara pasai paa . gila kut ?? HAHA . malas gila rasa nak duk sana dah . rasa tak sabar nak habiskan setahun lagi . emmm . aim aku sekarang, nak habiskan study cepat-2, jumpa Sarah Mohamad, adik angkat aku then jaga diri sebaik mungkin . Ya Allah, kau jauhilah aku dengan perkara yang tak elok disana nanti . cukup lah dugaan yang kau berikan aku dulu . tak tertanggung rasa . huh ! skang, aku duk layan lagu Talking to Moon by Bruno Mars . best gila lagu neyh . boleh hilangkan stress kut . jom ahh geng dengar ! best ! lagu Bruno mars semua jadi favorite aku . nak-2 lagi Grenade . perhh, layan perasaan kut lagu tueh . hihihii . easy come, easy go . tue lah realiti sekarang kan geng ?? biasalah, dunia . tak dapat lari dengan semua tue . sabor jew laa . 

aku tak terfikir siapa aku 10 tahun lagi . pakai fairlady dah kaa *besar angan-2 . haha, jadi mama dah kaa, jadi janda kaya dah kaa *weyh, mulut tak makan saman ohh ! GILA, then apa-2 lah . hihihihii . tak tahu macam mana . apa yang penting sekali, mama dan ayah ! mama selalu kata, dapat kew tengok aku kahwin nanti ? emmm, secara tak langsung, aku jadi tacing lah ! sekarang, aku hidup dengan mama, ayah dan adik jaa . tue jaa hidup mati aku . yang lain, semua dah kahwin dah ada ank bini . sapalah aku nak ganggu depa dah kan kan ? nanti, bila mama takde, sapa laa nak masak ayam masak kicap kat aku neyh haa . sapa nak teman aku pegi convocation aku . sapa nak tengok aku akad nikah . emmm, ya Allah, jangan lah kau ambil nyawa mama lagi . AMIN . ayah pun sama, kadang-2 aku duk mimpi depa dah tade . kalau lah betul terjadi, aku tak dapat bayangkan . dah-2, cukup lah cakap pasal neyh ! haishh . masuk lagu kedua aku dengar dari Bruno Mars, All She Knows . hari neyh hari Bruno Mars . my BF ! hohohoho *perasan !

p/s - tak payah nak tacing-2 sangat lah eda oi ! just taking care yourself, your family and your life okengg . 

*sejuk mata memandang awan yang indah tue . terasa mau jadi macam tue ahh . buley dakkk :|

ok lah, BYE *bak kata Ahmad Daniel (anak sedare aku) HAHA




13 April 2011

tak ketahuan !!! rasa macam nak menagis sepuas hati !!! rasa nak lenyap satu hari !! rasa nak menjerit sampai India !!! rasa nak jadi gila !!! rasa nak jadi lupa ingatan . ya Allah, kenapa lah hari neyh kau berikan aku perasaan macam neyh . aku jadi tak ketahuan . tak tenteram . ya Allah, bala apa lagi yang kau mahu berikan padaku lagi :'(

10 April 2011

Puding Pisang

Hari neyh aku dah try resipi yang diberi oleh Kak Ju dari Mak Chah . HAHAHA *ciplak laa sikit . then, aku try buat hari neyh . bangun pagi tadi daa . dalam pukul 9
* neyh bahan-2 nyaa :


bahannya terdiri daripada Tepung Kastard, tepung jagung, telur, susu pekat manis, aisin vanilla, air masak dan most important, pisang lemak manis / pisang emas yaa *ok, complete . kalau nak buat buah lain pun boleyy :)

BUKTInya, sebahagian gambar yang aku dan cik Nina snap ketika membuat Puding Pisang neyh *FIRST TIME ok buat .  
HAHAHAHHAA *malu + blushing


pecahkan 10 biji telur ayam yaa . bukan telur itik . then pukul, gaul, belasah sehingga sebati ! hehehe *weyy, masak kena lembut !


masukkan satu tin susu pekat manis . semua ! korek sampai habis ! *jangan membazir yaa geng . susu agak mahal laa juga . hee . 
-bancuh air dengan tepung jagung dan tepung kastard .


masukkan adunan air yang ditambah tepung jagung dan tepung kastard . 3 cawan air dan 2 sudu besar setiap tepung . then, kacau sehingga sebati yaa geng :)


potong kecil-2 secra memanjang pisang tue then isi dalam bekas . pastue, tuangkan adunan puding tadi bersama pisang-2 neyh . Bio kan dia mandi ! HAHA


then, siap untuk dikukus dalam 20-25 minit cam tue . 
*aku tak sempat nak pose weyyhh . cik nina awal ngat . 

then.....
Puding Pisang aku siap untuk disimpan dalam peti ais . sedap kew tak, layan jaaa ! hahaha

*semoga Mak, Ayah, Cik Nina menikmati hidangan Puding Pisang neyh yaa . then, aku pun berhajat nak bawa sikit untuk sepupu aku yang tengah sakit neyh . Hopefully, dia suka ! 

TRY LAAH GENG DI RUMAH ! SUMPAH SEDAP :)



FULLS OF LOVE, EDA.

Balik Kampung, YEY !

Holla ! hari neyh, entry nak setory pasal Balik Kampung . hehehehe .
Semalam, 09 April 2011 . Kg. Marhum, Pekan, Pahang Darul Makmur .

sorry, CNP dari Google . hehehe

Yey, syukur alhamdulillah sebab berpeluang balik kg lagi . Al maklum, family dah tinggal jaoh-2 . tinggal Cik Mah jaa *adik mak aku selaku mak sedare ku . 
Aku, Cik Nina, Mak and Ayah *selaku driver berlepas ke Pekan around pukul 5 petang cam tue then sampai dalam pukul 6 . Biasalah, kalau ayah drive, memang lambat sikit . mengikut peraturan biasanya sambil menikmati keindahan hutan . Mak *selaku pemandu pelancong lah bak kata ayah aku sebab tak berhenti bercakap . HAHAHAHA . dia pegi cerita pasal semua yang ada kat Pekan neyh haa sebab Cik Nina neyh baru jaa sampai Pekan . kesiannn . hihihihihii *maaf cik nin !
then, sampai-2, terus teruja sebab sungai Pahang dah jadi luas akibat pengambilan pasir untuk UMP . *weyhh, kampung aku ada Universiti ooooo . Hebat ! hohohohoho . Singgah laa rumah pusaka arwah atuk dan nenek aku . diorang dah pergi berkurun lama dah . atok, before akulahir lagi . then nenek since umur aku 9 tahun . 
Al - Fatihah .
First time Cik Nina makan kuih AKOK yang manis-2 tue . alahai, sumpah kelakar . dia nampak pelik gila . hahaha . kami dihidangkan kuih akok then SATA kampung aku yang famaous *masa kecik dulu, aku selalu kena pegi beli kalau ada orang dataang . jalan lah terkedek-2 dekat kampung tue then beli bebanyak sampai makan rasa nak termuntah ! perhh, sweet memories betol lah ! HAHAHAHA . aku berlepas pulang ke Kuantan tepat jam 8 malam then aku terlupa nak cakat kat *sayang aku, HAHAHA yang aku balik . sampai lah dia call aku pagi buta dalam kul 6 pagi tadi . heeee, lawak weyyy ! 
u, SORRY ! muahaha
aku takmau cerita panjang sebab kalau cerita memang tak habis sampai lusa . neyh, aku hidangkan beberapa gambar buat tatapan korang semua . 
enjoy weyyy !!!


neyh lah rumah pusaka keluargaku . cantik an an ? HEEE


ehh kambing, apa tengok-2 haa ?? *maklum yaa, dia pun pandai posing time aku nak snap dya . HAHAHA . 


Sungai Pahang . *pssst, ada boya weyhh . hehehehe



Rasa macam nak terjun jaa . kan kan ? heeeeee


weyh, aku pun mau buh gambar gak . hahahaha . lawa gila background tue . thanks cik nina sebab snap pic neyh . MWAH ! hehe


thanks sebab amek pic aku *kata Cik Nina kat aku . HAHAHAHA. aku pun jawap, eehhhh, aku memang suka amek gambar kau ! HAHAHAHA



hah, ayah aku jadi jaga sat . kehulur kehilir sebab dia tak dak geng , tengok mak aku *baju kuning oren duk borak nan Mak Yan *mak sedare aku juga . RANCAK GILA !

okay, cukup dah ! aku nak pegi makan nasi jap . lapar gila *pukul 2 ptg dah . hehehe . papa pun, memang best laa balik kampung sebab dah lama tak balik kan . harapkan ada kenduri saja . neyh, abang aku pun dah lam tak balik . lagiteruk dari aku ! HAHAHAHA . k laa, bye-2 semua .
Mwah Hugss :)



FULLS OF LOVE, EDA.


08 April 2011

Nasi Daun Pisang ?

Entry neyh dibuat atas permintaan dua orang kakak yang membuli aku siang tadi time lunch . huh ! =.= . mati-2 ingat betul apa yang diorang cakap 'makan nasi daun pisang, kena siat-2 kiri kanan daun tue . baru menikmati nasi tue ' . HAHAHAHAHA . aku punya bebai, p dengar sakap diorang ! adoii, kena buli lagi ! *nasib baik aku tak makan lagi tahu . baru sampai jaa daun pisang tue . korang nak tahu apa lauk yang kami order tadi :

1) Nasi Putih *of course laa
2) Kuah kari ayam *perghh, panas-2 ! sodapp weyy .
3) Ayam masak apa ntah . HAHAHA . *sorry, tak reti nak sebut ahh . tak pick up sangat motif selok tengok orang tue duk hidang .
4) Ikan tenggiri goreng *aku punya lauk ! hihihihihii
5) Sotong masak sambal merah *tak pedas okayy :)
6) Sambal pedas petai ikan bilis *memang mengjilat tangan kaka Lisa ahh . HAHAHA

time neyh, lauk-2 kat atas tak sampai lagi . cuma yang ada, nasi panas, acar sayur, kerabu *tataw betul kew tak dan peria jaa .

gambar lauk tak sempat nak ambik sebab lapo sangat then trus ngap ! HAHAHAHA . memang teruk ahh perangai nyee . tapi tape ! sebab kami makan habis semua nyaa . licin ohhh . errrrrrkkkkk, alhamdulillah kenyang :)

terima kasih Kaka Malissa dan Kaka Nazihah sebab bawa saya pergi makan Nasi Daun Pisang for the first time . hehehehe

sempat capture jugak untuk diorang . HAHAHA

picture AKU ????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malu nak upload *sengal, HAHAHAHA
ehhh, ada tapi dalam i-phone kaka Lisa lahh . tak sempat nak ambik lagi laa dengan dia . takkan aku nak ambik sendiri guna fon aku dengan tangan yang bernasi tue kan ? takpa lah . nanti senang-2, aku upload then edit jaa . *gelojoh nak post entry neyh cepat-2 . HAHAHA . konklusinya, hari neyh aku belajar sesuatu yang baru daripada mereka lagi ! yey !!


FULLS OF LOVE, EDA.

Birthday Girl Today !

Geng !! hari neyh 08 April ; birthday BFF tersayang aku, 
Tengku Puteri Intan Solehah Binti Tengku Ahmad .
SWEET 20TH !
fuhhh, panjang gila nak sebut nama dia . hehehe . btwy, Happy Birthday to you sayang . dia BFF tersayang aku bersama 2 lagi geng huga-2 aku, Siti and Yam . diorang banyak bantu aku dalam susah dan senang . tak mudah aku nak lupakan geng . 

SAYANG AHH KORANG .

For birthday GIRL, Happy Birthday to you . may GOD blessing you with your 'abang' . hehehehe .
semoga bahagia ke jinjang pelamin . Tahniah sebab terus berkekalan sampai sekarang . *mereka bertambah bahagia lani . Alhamdulillah . aku tumpang bahagia untuk mereka . As long their have for me . i love you so fucking damn much ahhh . nanti balik sana kita makan kek okengg ?? jengjalan sama-2 . tak sbar nak jumpa mereka . 'Put, eda harap BFF kita until forever . semoga tuhan memberkati hubungan persahabatan kita sampai akhir hayat . eda pun nak mintak maaf bebanyak kat Put kalau ada buat salah ! *ehh, macam hari raya laa pulak . hahahaha . its ok ! NVM lah . even papa pun jadi, kita still kawan okee ?? ILY + IMY so much . '

neyh laa birthday girl nyaa . CANTIK kan ?? semestinya . 



tengok kawan sapa, saya lah ! Fieyhermosa@blogspot.com :)


FULLS OF LOVE, EDA.