05 October 2015

Reception (19/09/2015)

Holla ! This one entry pasal reception i. Hehehe. Alhamdulillah, everything went well. Syukur sangat. So, let go for the pixcha...





Alhamdulillah. My dream comes true. Terima kasih banyak2 yang tak terhingga. Alhamdulillah. Syukurrr 💜💜💜


Solemnization (18/09/2015)

Alhamdulillah. Dengan sekali lafaz, i dah bergelar seorang isteri, wifey, syg, dan segalany...

Syukur sangat sangat sebab apa semua yang berlaku, dengan sempurna dan sangat bahagia. Terima kasih keluarga. Terima kasih segala galanya. 




Wedding planner : Arf Wedding
Dress : Myself
Location : Rumah Tamu Seri Gelora
Photografer : Photo Syndicate








15 January 2015

Welcome 2015

Assalamualaikum...

Welcome 2015 semua. Bermulalah satu lagi perjalanan hidup yang harus ditempui. Syukur, Alhamdulillah. Diberikan rezeki yang melimpah ruah, kesihatan yang baik dan segalanya diatas redhaMu ya Allah. Syukur Alhamdulillah. Tak pernah diimpikan bulan jatuh ke bumi. Bintang menyinar selalu. Cukup sekadar Allah mengasihi dan semunya dapat dikongsi bersama insan tersayang. Keluarga semua sihat walafiat. Ayah kembali pulih. Mie semakin sihat mengembang akibat senang hati. Cewahhh. hehehe. Ketika neh, Along berada di Vetnam. Hampir setengah tahun dia berada di sana akibat tugas dan kerja. Alhamdulillah, satu pencapaian yang perlu dibanggakan didalam keluarga kami. Apa pun, kak ina harus tabah tampa suami disisi. Semoga Allah kuatkan semangat dia dan anak-anaknya. Jaa pun akan habis bulan 6 neh dan InsyaAllah akan bekerja sebagai seorang nurse. Yap pulak telah ditambahkan rezeki dan telah bekerja di sektor kerajaan. Dua - dua kerja gomen tuhh. Syukur Alhamdulillah. 

Aku pulak masih dsini. Masih di Pasdec. dan Alhamdulillah, kerja pun okay. Banyak sebenarnya kenangan didalam tahun 2014 neh. Tapi, barang yang lepas jangan dikenang. Tahun neh jugak, InsyaAllah aku akan melangsungkan pertunangan brsama en Mohd Ariff Firdaus Mohd Ridzuan. Amboii, panjang nyaa nama dia. hehe. Semoga segalanya berjalan dengan lancar. Cakap banyak tak boleh pulak. Makhruh puasa. heehee. Tahun lepas dah travel ke Krabi, Phuket Thailand. Target tahun neh, InsyaAllah akan ke Bali, Indonesia. Target nak naik pelamin tak sure pulak. Tapi, kalau ade rezeki dalam tahun 2015 jugak. Mesti nak kumpul duit jugakkk. Nak pegi honeymoon dekat Auckland. Amboii, amboiii. hahahaha. InsyaAllah, Allah akan bagi rezeki kepada sesiapa sahaja asalkan dia ikhlas dan berusaha. Aku akan berusaha sebaik mungkin dan berdoalah. Cukup sampai sini. Happy New Year eveybody :) 


 Selfie sekeping. Muahahahaha.....




Sincere,
Rafidah Abd Rahim