10 December 2011

Selamat Pagi

Assalamualaikum and Hye :)
Selamat Pagi
Good Morning
Magandang Umaga
Namaste
Zao' An 
Anneyeonghaseyo *dahh cukup! Ta larat nakk google. Muahahaha :D

Just wanna to say Good Morning and Happy Saturday. Tak banayak benda hari neyh nak kongsi. Ini dia famly dengan kisah mereka:

Ayah: Busy baca paper then macam biasa, rilex di hujung minggu.
Mama: Tak lengang tangan. Layan cucunya. Ngeee :)
Kakde: Kerja juga hari cuti macam neyh. Semalam pun hantar Bie kat rumah sampai anak dia pun tak mau balik dahh. Muahahaha -,-
Cuja: Macam biasa, muka toya dia. Tak habis aku neyh disuruh jadi driver. Ahhh, tangan kedada, mata keatas.
Aku: Macam biasa, Dah berapa hari handfon tak berbunya. Nobody texting me. Takpa lahh, jimat duit nak toup. Tapi, time kaya neyh takdak sesiapa pulak yang nak text aku. Hahahahaha :D

P/S: Okaylahh, jam menunjukkan pukul 10.30 pagi. Time to pecah laju. Nanti jumpa lagi. Bye readers. Nak hugs sikit sesiapa yang baca post aku buleyy dak??? Sebab aku Bosan. Aku Bosan dan Aku Bosan -,-
 Bye haters, stalkers and lovers! Hugss





09 December 2011

Syukran :D

Selamat petang Geng :)

Hari neyh malas nak tulis banyak sangat. Cuma nak list benda yang aku buat selama cuti neyh haa. Heee, maklumlah, cuti sebulan jaa pun. Bukan lama sangat. Tak berasa cuti langsung -,- Puiii. Tapi, bersyukur juga lerr sebab dapat cuti nyeerrr. Ngeee :) Hari neyh juga dapat berita gembira juga. 

Pagi tadi tengah syok syok tido, Amad masuk bilik aku dan berkata, "Asu, asu, ada surat" aku pun bangun ler dengan muka toya dan buka surat tue. Ada dua surat dan dua dua surat tue atas nama aku. First impression aku kat surat tue, maybe surat dari Maxis tentang bil aku tak bayar lagi. Muahaha. Okay, tampa membuang masa, jom kita share apa yang ada. Hehehe! Surat first, penyata CIMB aku selama sebulan tue. You know what, dalam RM1060.00 simpanan dan pengeluaran juga RM1060.00 dalam tempoh satu bulan. So bakinya cuma tinggal, RM12.34sen saja. Muahahahahahahaha! *kesian aku kan kan? Apa nak jadi ler. Macam neyh lerr manusia yang kurang menabung duit simpanan sendiri. Okay okay, lets proceed to second letter. Haaa, yang ini berita gembira. Dalam surat neyh, ada dua lagi surat yang tertulis namakuh dan nama Asu Jaaa, Pelik tapi benar. Ingatkan kad jemputan kahwin ke apa. Aku belek belek rasa macam cek jaa. Aku bagaikan orang yang paling bahagia sebab first tengok penyata bank yang 0 tue then dapat pula cek berjumlah RM30++. Rupanya, duit biasiswa yang aku dan Cuja nanti nantikan. Alhamdulillah, Cuda satu, Cuja satu. SYUKUR atas nikmatnyaa. Yang satu dah dapat, tinggal lagi satu biasiswa yang belum diterima jawapannya. *boleh lerr belanja maa ayah makan, beli handbag baru, baju baru, kasut baru dan segalanya baru lahh. hehehehe, Syukur!

P/S: Thanks kepada sesiapa yang berkenaan sebab semalam belanja movie OmbakRindu dan lepak makan burgerMbira dan lepak dekat TC sampai lebam. Nanti, ada masa, kita hangout lagi okay. Giliran kami pulak belanja nyaa. Ngeeee :) ILOVEYOU ALL!





24 November 2011

I Loike !

Salam sejahtera geng :)
Ngeeee :) nanak tenyum tenyum macam kerang busuk buleyy dakk ? sebab hati tengah pecah remuk :( Gundah gulana dan sedih sepam ! Omaigod Omaigod, please laaa bagi kekuatan untuk aku okay .
Entry kali neyh just wanna saying benda hat paling aku suka ! yaaa, MY PEBERET !

K I P A S A N G I N W A R N A W A R N I
 |
 |
 |
 v
neyh laa kipas nyaa. Cantik bukan? Nice to look but once broken, you willing to pay ! Muahahaha :D

Teringat zaman dulu - dulu, adalah sorang hamba Allah neyh belikan untuk aku sebab aku merajuk macam budak kecik . Muahahahah :D tak sangka dalam marah dia, dia pergi beli juga untuk aku. Aku pun apa lagi, melompat, tenyum sampai ke telinga lerr. Boleh dikatakan, semua background ak, aku buh picture neyh. Tapi, apakan daya, kipas tue dah lenyap dari muka bumi neyh sebab dibaham oleh anak sedare aku serupa macam harimau tue . Auuuummmmmm -,- *takut tak ? 
Motif aku suka kipas neyh : Warna warni, cantik, bila angin tiup, terasa macam nak makan-2 jaa kipas neyh sebab terlalu cantik. Dengan warna-2 tue buatkan aku rasa selesa dan tenang.

*So, kalau takmau aku merajuk, nak pujuk aku kaa apa, p beli lekaih kipas yang macam neyh. Aku akan senyum lebar ! Muahahahha :D sorry, im just kidding babe ! See you soon, bubye :)


Fulls of love,
Fiey



23 November 2011

Finally !


bermulalah kehidupan aku sebagai seorang yang single mingle . one more time ! Entry pun, tak keruan laa. Emmmm :( thanks MSA after AY . I really happy ! HAPPY gila ! *happy kerrrrr ? Merana kut -,- ahh, lantak lah . orang dah bikin kita dukalara, buat apa nak kenang ! terima kasih sangat - sangat . Whatever, aku still kena teruskan hidup dan teruskan segalanya . Aku boleh ! dulu pun, bukan kejap aku boleh single . lama juga . Chills sudah :) apa salah aku, dosa aku pun aku tak tahu. Semua nak tinggalkan aku. senang senang, biar maa yang cari jodoh suda lerrr . malas nak fikir panjang sangat . penat kut. aku tahu aku bukan perfect . aku pun tahu diri aku sebenar. tak layak buat kamu berdua . aku bukan perempuan pilihan yang terbaik untuk anda berdua. tapi, cuma satu, kau tak kan dapat perempuan yang akan sayang kau macam mana sayangnya aku pada kau berdua . cukup lah, aku penat sangat nak berfikir !
k laaa, nak tido . BYE :(

*air mata kedua yang tak berhenti mengalir disebabkan kau (lelaki) -,-





Luahan di musim hujan

Salam sejahtera salam satu Malaysia. Tahniah laaa Malaysia nah sebab menang dengan Indonesia . Muahahaha . nak gelak sakan ! kepada bibik-2 kat luar sana tuh, makan hati lerrr nampaknyaa kan kan ? heehehe . tak payah nak gelak sangat sebab kau bukan nyaa suka tengok bola eda oiii ! tengok pun takat jap jap . then tidoq atas meja . orang sorak goal, kau baru terpinga pinga bangun nak tahu mengapa dan kenapa ! apa laaaa ! hahahaha . okay, takmau cita pasal bola dah . nak cita pasal saya ! yaaa, SAYA . owner blog neyh . yang comel comel cute cute miut tue ?   comel comel cute cute miut kerrr ? hanya orang yang tahu dan hanya orang lain yang dapat menilai diri kita sendiri . I am right ? ? Final exam dah habis . Then exam MUET pun dah habis . syukur Alhamdulillah :) segalanya berjalan dengan lancar sekali . harap, result kali neyh lebih dari sebelumnya . orang kata, apa yang kita dapat tue, hasil usaha kita . kalau kita usaha lebih, lebih lah dapatnya . tak gitu geng ? heee :)

*About Family and my Heartbeat ( mom and dad)

Cuma sebak dan sedih sikit sebab balik kali neyh, ayah sakit . tak boleh bangun paa semua . makan pun, maa bukan masak sangat pun . cuma semalam maa masak banyak sikit . dengan segala seafood yang ada . then malam tue, makan bungkus juga lerr . dah 2 hari ayah tak makan sangat . since aku balik tue laaa . since ayah sakit neyh juga, akulah yang pikul tanggungjawap sikit dengan jadi driver maa and ayah . hantar adik pergi kolej, beli barang dapur . tadi, lepas aku hantar cuja kolej, aku singgah beli air mineral yang kena bayar 10 sen or bapa bapa sen laaa dalam hujan . bayangkan betapa susahnya . baru aku sedar betapa besarnya pengorbanan ayah selama neyh . baru aku rasa macam mana . susah nyaaa laa . Aku lupa pakai spec tadi. Almaklumlah, aku neyh minah rabun -,- kalau malam jangan lah lambai tangan dekat aku melainkan kau panggil nama aku . memang tak lah nak pandang korang ! muahaha . hujan pulak kali neyh Kuantan. Emmmm, takut juga sebab jalan nak pergi kolej Cuja tue penuh dengan lori-2 yang besar-2 . gagahkan diri juga. Almaklumlah, semalam dah kena lecture nan maa sebab antar dia pergi rumah maklong . dia punya pokpek kat belakang tue, mengalahkan pengulas bola sepak ! muahaahaha . Since dari semalam, aku bawa slow dah . tak seperti biasa . hehehe *penyedap hati lerr katakan :)

Aku happy sebab aku balik kali neyh aku ada tanggungjawap yang perlu dilaksanakn . Tak lah buang masa . Tak laaa tak dak kerja dengan tak keruan nyaa . Musnahlaaah harapan nak pergi konsert Pitbull tue semua then ingatkan cuti sem kali neyh nak pergi lepak kL rumah Angah . ayah tak sihat takkan nak tinggal cam tue kan kan ? then dengan kakde *kakak ketigaku yang tengah pregnant and tak sihat . demam . musim orang demam ke sekarang aehh ? pelik betul ! Ujian dari Allah, terima seadanya . iye dakk ? ngeeee :) 

*About Heart and Feeling

Satu lagi masalah yang aku hadapi sekarang neyh, kenapa lah ada orang tak faham apa yang aku lakukan semua neyh bukan sebab aku tak sayang dia . Nak berkawan pun payah lani ! even member aku snap picture aku pun nak marah . WHY ? ? tak faham laa aku . kengkadang rasa tertekan sangat dengan sikap dia . cuba memahami kalau rasa ingin difahami. Dia nak buat apa, aku tak pernah nak larang. Apa lagi yang dia nak ? ? aku tak cukup baik kah ? apa lagi tak cukup ! tell me laaa . ayoyo :/ You know what, i am like a Princess with the broken heart :( sadisnyaaaa rasa !

Hopefully, both of them will be okay and will be understanding me . 1st love never be forget and second love is the most precious things :) k lah, nak out dulu. Nak ambil Cuja kat kolej pulak kejap lagi dalam pukul 2.30 neyh . Wahai Cuja, cepat cepat lah anbil lesen okay . tak payah nak jadi mak datin sangat sebab dihantar dan dijemput ! grrrrr .

Hopefully juga, ayah akan cepat sembuh sebab macam macam nak buat neyh . tampa dia, langsung tak best !  nak tengok ayah senyum balik, hantar kakak kat terminal, makan semeja dan hangout together . jangan lah pergi dulu, kami semua tak bersedia nak hadapinya dah kami semua dah tadak sapa sapa lagi melainkan ayah, maa cuja dan aku . Hanya kita berempat saja lagi ada . yang lain semua dah ada tanggungjawap sendiri dan komitmen lain . Apa yang penting, semoga ayah dapat tengok aku dan Cuja mengakhiri zaman bujang dan kami mahukan ayah menjadi pengakad nikah kami macam ayah buat kat kakde dulu . Yaa Allah, kau panjangkanlah umur kedua orang tuaku, AMIN yaa Robbal ALAMIN :(




Fulls of love,
Fiey

21 November 2011

love or family ?

love or family ?

Answer here

What made you smile today?

because of boyfriend

Ask me anything

formspring.me

Ask me questions about anything http://www.formspring.me/raffieyy

18 November 2011

Merdeka Yeayyyhhh

Salam sejahtera semua . ngeeeee :) hari neyh nak senyum lebar sebab dah habis final dah . Alhamdulillah, 5 paper yang killer subject sem 5 neyh . Finally, dah akhir sudah semester 5 . Next sem, dah sem 6 dah . Wahh, dah senior dah pun . Heeeheee :D

  Semester 1  
  Semester 2  
  Semester 3  
  Semester 4  √ 
  Semester 5  
  Semester 6   X

But, one more thing yang belum settle lagi B4 nak balik rumah neyh . MUET . alahai MUET ohhhh MUET . paper MUET sabtu neyh . So, everybody, please bless me okay ? heeee :) dapatlah janganlah dapat ben10 ! muahahahaha . 

*baru lepas kemas segala baju baju yang ada dan barang-2 yang ada . penat sangat ! dengan lapar nyaaa . hanya tuhan saja yang tahu . cewah ! hehehe (padahal dah bedal maggi satu mangkuk !) muahahaha !

*macam biasa, aku tinggal bersama 2 lagi bff yang tersayang . princess and ct . yang sorang lagi keluar dating lerr . apa lagi . heheeee :)

*last but not least, sejak akhir-2 neyh dengan Mr MSA dah macam jauh jaaa . alahai, tak tahu laaa sebab apa . malas nak cakap banyak . pandai-2 laaa okay ? *ayat dah blur ! sorry morry nahhh . huh !

Kaki bigfoot berkata :
apa yang dia janjikan, semua macam angin yang berlalu sepi sepoi sepoi bahasa ! sakit hati !

k laaah, bye -,-

04 October 2011

NO MOTIF

hye geng ! sorry lama tak hapdated blog neyh . heee :) dah ada sawang-2 then habuk-2 dah . heee :) kisah hari neyh berkaitan ketidakpuasan hati orang yang yang cakap aku #cemburu dengan dia *perlu ke ?? tak faham kenapa ada orang cakap aku jeles dekat dia . MOTIF ?? tak pernah terlintas sekali dalam hidup laa nak jeles dengan orang macam tue . nothing !! kosong !! aku pun tak bodoh nak ingat dan nak jeles disebabkan lelaki tue then aku tak bodoh nak sakitkan hati love aku . tak sanggup laa . he's the best i ever had ! swear !

kalau betul aku jeleous ? for what yaa ? NO MOTIF . absolutely tak dak . apa yang aku harap, they bahagia and berkekalan sepanjang hayat . aku tak pernah nak musnahkan relation orang ,melainkan orang musnahkan relation aku . sedih juga laa sebab timbul pulak pasal jeleous-2 neyh . come on girl ? past is past then aku benci dengan #lamansosial yang boleh manipulasi benda or fakta menjadi misunderstanding . tak semestinya comment or post or tweet yang ada tertulis past story ceritakan sebab past story with him . alahai, sesak nafas den tahu dak dengan benda bagai neyh . pening kut !

then, if ada masalah lain, please laa terus terang . kan senang . kadang-2 tak faham dengan sikap manusia neyh . aku #palingtaksuka bergaduh disebabkan lelaki . then tarik2 muka dengan aku, kutuk-2 belakang . alahai, macam tak dak kerja lain . kalau betul laa orang kenal aku, aku bukan seorang yang macam dia fahamkan dan bukan orang macam yang ada didalam fikirannya . please okay -,-

disebabkan things neyh juga aku selalu fight dengan mr Ash aku . orang lain bahagia jaa, suka suki dengan bf and gf dia, aku duk care about benda yang tak penting macam neyh . penat tahu dak ! kesian laa, macam orang yang tak bersalah like mr Ash jadi mangsa . dia banyak misunderstanding juga now . tapi, aku sabar pertahankan semua neyh . semoga hati and diri mr Ash akan pulih sedia kala . tak mahu fight dengan dia lama-2 . #palingtaksuka bergaduh sebab benda yang simple *simple kee ?? i dont think so laa . sebab hati dia duk bengkak juga laa . 

finally and hopefully, shes know everything after this . aku doakan kebahagian mereka supaya mereka berkekalan hendaknya . aku tak kejam dan even dia pernah sakitkan hati aku dulu, sedikit demi sedikit benda tue dah hilang . mr Ash dah cukup membantu aku . aku dah berbahagia dan harapkan juga they will pray for us . sama-2 happy, sama-2 bahagia then sama-2 ok . neyh, tak laa nak masam muka selalu kan . kadang-2 macam childish pun ada juga . hehehe .

p/s : semalam date #palingsuka sebab happy gila dengan mr Ash :) bahagia sangat with him . tak dak apa dah yang aku minta melainkan panjatkan doa pada Maha Esa supaya panjangkan jodoh kami, Insyaallah :) okay, lagu neyh lagu tema cinta kami *CEWAHH . hehehe . yang aku duk ulang bapa kali dah . maybe dah masuk 100x kut . hehehe . sayang, this is for you :

From the first time we met each other
I knew that we’d be together
I saw in your eyes
It’s just a matter of time


Don’t know if this feels like the real thing
Tell me what to do where do I begin
Don’t know where to start
Should I let you in my heart?


And all it took was on touch, one kiss
I’ve never felt love like this
I pray, I wish we can have this forever

I told you from the very start
It’s always gonna be about us
Just don’t go and break my heart
Just don’t go and break my heart
I knew that we would make it this far
No nothing’s gonna tear us apart
Just don’t go and break my heart
Baby don’t go and break my heart


Girl you know now that we’re together
I won’t leave your side forever
You know that I’m yours
Baby you’re my only girl in the world


Now I have no reason to be alone
Fell in love with you, you are now my home
I’ll always be true
I see no one else but you 

Tear Us Apart by Nadhira Ft Ron E Jones :)

quote today : to love somebody deeply, you must give strength,
                   being love with someone deeply, give you courage :)


I LOVE YOU MUHAMMAD SAIFULLAH ASHRAF . kiss and hugs for you only :)
and you are the best i ever had !


fulls of love :
fiey :)

30 September 2011

I LOVE YOU

I LOVE YOU MUHAMMAD SAIFULLAH ASYHRAF !
TOMORROW GENAP 5 MONTH KITA LOVING AND GENAP 2 YEARS 2 MONTHS AND 4 WEEKS KITA FRIEND !

love ! today, i just wanna says I LOVE YOU SO MUCH and thanks for your love, your responsibility and your caring  . i don't want to talk much because my love like a wind that you breath and u cannot see with your eye, u just can feel it . I LOVE YOU !


p/s : I MISS YOU LIKE A CRAZY AND I MISS YOU LIKE A BABY MISS HER BLANKET BUSUK ! HIHIHIHIHIHI . HUGS for you sayang :)


fulls of love : fiey 

23 August 2011

Menu 23 Hari di Kulim

Salam Ramadhan geng :)
Syukur Alhamdulillah hari neyh dapat menyambut Ramadhan yang ke 23 . Pejam celik pejam celik dah 23 hari puasa dekat Kulim . opsss, kejap . 23 - 6 = 17 hah ! 17 hari aku berpuasa di Kulim . neyh baru betol . HAHAHA . Alhamdulillah, 6 hari jaa . geng lain semua hebat-2 . hehe . nak buat cemana ann, nama ladies . neyh laa salah satu keuntungan nyaa menjadi seorang perempuan dan wanita . Syukur, Alhamdulillah !

okay, hari-2 yang berlalu dekat kulim neyh asyik menikmati hidangan yang terbaik dari ladang kedai makan jaa . bukan apa, maklumlah, businesswomen kan ? busy jaa memanjang *jap, bila grad ?? HAHA . asyik-2 lauk yang sama . 23 hari tahu dak . tapi, menu tue, bertukar juga laa kadang-2 . haa, tengok bawah nahhh 

|
|
|
|
|
|
V

daging masak merah *my feberet lahh

tom yam taman tiong *makcik SIAM . terbaik laa weyhh -,-

sup ayam then kekadang sup sayur (macam orang sakit laa pulak ann ?? but, time neyh kekadang tengah sakit hati kan . kalau sidia tanya, "baby makan apa hari neyh ?" aku jawap "sup jaa" tue maknanya, no mood laa tue -,- *motiff ? haha)

*then kadang-2 tak dak selera punya pasal, makan telur dadar pun dah selera tau dak .

dah bosan dengan makanan di atas . SUMPAH bosan tapi, apakan daya . kira okay laa dapat makan macam tue kan ? bukan senang . orang dari negeri lain pun payah nak makan . inikan kita duk Malaysia neyh . sobs sobs :(

hari neyh teringin nanak makan dua menu iaitu : 

 
mee wantan bazar pekan kulim and second choice,

nasi ayam periuk besar *besar kee ?? jap, kisah pulak aku kan ? haishhh .

pssstt : mana satu yang sedap aehh ?
*mintak pendapat sikit ? hehehe :)
p/s : please, jangan terliur dengan gambar diatas yaa geng ? HAHAHA

ok laaa, entry yang entah apa-2 neyh sebab tengah kesejukan di dalam library PTSB (Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah) Kulim, Kedah yang tersayang dan empunya blog neyh nak tunjuk picture baru yang disnap otw membuat marketing research *MR ? buat kee ? ke pegi Sunway Carnival ? hahahaha . bertempat di Butterworth, Pulau Pinang , enjoy :

RAFIDAH ABD RAHIM
20 TAHUN
KEHILANGAN KASIH SAYANG DARI KELUARGA DI KUANTAN KERANA MERINDUI WAKTU BERBUKA BERSAMA.

****nanak ayam golek sebenarnyaaa . mama ! 



fulls of love, 
fiey


18 August 2011

what if

what if ? 
hari neyh nanak feeling sikit ! heee :) motifnyaa, sidia membawa diri daa . langsung tak text langsung tak dapat dengar suara dia . kalau laa aku dapat undurkan masa dua tahun yang lalu . alangkah indahnyaa hidup aku , alangkah bahagianya hidup aku . Ya Allah, terima kasih kerna berikan aku pengganti yang baru yang betul memahami dan betul menyayangi aku . Muhamad Saifullah Ashraf, terima kasih atas segalanya . tapi, kenapa hari neyh awak diamkan diri ae ? terasa macam awak dah jauh laaa . sedihnyaaa (:":)

balik pada story dua tahun lepas, kalau laaa dapat aku undurkan masa alangkah bahagianyaa laaa hidup . macam dunia neyh aku yang punyaaa . hehehe :) tak kan laa aku nak siakan setahun lebih dengan orang yang tak sepatutnyaa . huh ! tak dak makna semua . segalanya macam apa ntah ! kadang-2 aku rasa menyesal tahap gaban dan babun laa . hanya tuhan saja yang tahu betapa deritanyaa aku *cewah, ayat jiwang doe ! haha . tapi, sumpah dalam hati kau, aku betul-2 rasa terkilan dan sebak . sanggup dia tinggalkan aku dan tak terlintas sikit pun perasaan sayang dia pada aku . baru aku sedar sekarang, tak semestinya lelaki yang kita sayang akan jadi milik kita selamanya *betul ke ayat aku neyh ? hahaha . takpa laa . its ok ! maklumlah, lepas berbuka tadi kan . hee :)

sayang saya, sorry laaa if i ada buat salah dengan u okay :) wink wink sikit ! heee . rasa macam tak lengkap hidup kalau dia tak call and text satu hari . maklumlah, tengah in love kan kan ? heee . dia seorang yang :

- kuat semangat
- kesabaran yang tinggi
- romantik, auwww ! hehe
- tegas
- mudah memafkan
- tak mudah putus asa
- yang paling penting, tinggi dari saya ! HAHAHAHA

harap-2, dia tak buat perangai laa . kalau tak, tak mau kawan dah aehh . memang tak mau ! dua tahun kami kawan . dah kenal sangat diri masing-2 tue cemana . tapi, apakan daya, kalau tak dak jodoh kan ? terima seadanya suda lerr . heee :) 

p/s : Mr Ash, ILOVEYOU so much sayang ! sayang yang tak terbandingnyaa . harap dalam hati you, ada family you and i jaa okay . thats all :) apa yang saya harapkan, kesetiaan, kejujuran dan kasih sayang awak pada saya tidak akan hilangnyaa <3 <3 ILY  more n more bie ! u adalah segalanya bagi i . susah senang i dengan u semua . terima kasih ! thanks for everything !


ILY Muhammad Saifullah Ashraf :)



fulls of love,
fiey